Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design unic al pardoselii care se imbina perfect cu cada de marmura. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura este solutia perfecta pentru realizarea blaturilor pentru baie datorita aspectului si a rezistentei la umiditate. mai mult >>

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Blaturile de bucatarie din marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Ofera marmurei tale atentia de care are nevoie pentru a-si pastra frumusetea. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura va adauga locuintei tale mai mult stil si de asemenea ii va spori valoarea. mai mult >>

Cum lustruim marmura

Cum lustruim marmura

Blaturile de marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

 

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cand vine vorba de alegerea pietrei naturale pentru decorarea locuintei aveti foarte multe variante la dispozitie.

Orice depozit de marmura si piatra naturala va poate pune la dispozitie roci precum marmura, granit, onix, travertin sau quartz. Bineinteles fiecare dintre ele vor avea avantaje si dezavantaje si de aceea este bine sa va documentati inainte de a achizitiona vreunul dintre materialele enumerate.

Scopul utilizarii

Fiecare dintre pietrele naturale sunt potrivite pentru anumite amenajari, spre exemplu granitul va fi folosit cu precadere pentru amenajari exterioare de terase, cladiri si scari exterioare deoarece este cea mai dura piatra naturala si desi este supusa la uzura si trafic intens aceasta va rezista zeci de ani daca este intretinuta periodic.

Rezistenta granitului il recomanda si pentru realizarea de blaturi de baie si bucatarie deoarece se pot pune vase fiebinti si se poate folosi cutitul direct pe blatul de granit, fara ca acesta sa aiba de suferit.

Marmura

Pentru amenajarile interioare de interior, precum pereti si pardoseli recomandam utilizarea marmurei datorita elegantei acesteia. Blaturile pentru baie si bucatarie se pot realiza din marmura mult mai usor datorita structurii acesteia, astfel, indiferent de forma blatului pe care o dorim, marmura se poate taia.

Nu este recomandata marmura pentru exterior deoarece agentii externi vor actiona asupa ei si dupa o perioada se pot vedea urme si zgarieturi fine.

Culoarea

Marmura si granitul se pot gasi pe diferite nuante si modele, astfel fie ca doresti un blat de culoare verde, fie ca doresti unul cu nuante de roz, atunci folosirea uneia dintre cele doua roci este solutia perfecta.

Unicitatea modelelor este inca o calitate a pietrelor naturale deoarece niciun bloc de granit sau marmura nu se aseamana. Paleta de culori in care se regasesc aceste roci poate fi mai usor vizualizata chiar in depozitul producatorilor de marmura si granit.

Producatorii importanti de piatra naturala din Romania pot oferi pe langa vanzare si servicii de consultanta gratuita, astfel il pot oferi cele mai bune solutii in functie de nevoile tale.

Va recomandam sa achizitionati marmura de la producatorii care detin depozit de marmura si showroom tocmai pentru a vedea cat mai multe modele de marmura sau granit inainte de achizitionare.