Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design unic al pardoselii care se imbina perfect cu cada de marmura. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura este solutia perfecta pentru realizarea blaturilor pentru baie datorita aspectului si a rezistentei la umiditate. mai mult >>

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Blaturile de bucatarie din marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Ofera marmurei tale atentia de care are nevoie pentru a-si pastra frumusetea. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura va adauga locuintei tale mai mult stil si de asemenea ii va spori valoarea. mai mult >>

Cum lustruim marmura

Cum lustruim marmura

Blaturile de marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

 

5 beneficii sustenabile ale marmurei 

Este întotdeauna important să iei în considerare impactul asupra mediului oricând vrei să faci o amenajare în casa ta. Dacă alegi marmura, este un material uimitor cu numeroase beneficii sustenabile.

 

Marmura este o rocă ce se formează din metamorfismul rocilor sedimentare carbonate, cel mai probabil calcar și dolomit. În urma acestui proces rezultă un mozaic de cristale carbonate.    

Având o abordare ecologică atunci când faci o amenajare a casei tale, vei contribui la protejarea mediului, iar marmura te va ajuta din plin să atingi acest obiectiv. Acest material este foarte popular în rândul proprietarilor de case, deoarece este rezistent, durabil și cu o estetică deosebită. 

Citește în continuare pentru a afla 5 beneficii sustenabile ale marmurei.  

1. Este naturală 

Marmura este ecologică, deoarece este o piatră naturală și aceasta aduce beneficii mediului în multe feluri. Deoarece este sub formă naturală, marmura nu necesită niciun fel de energie pentru a fi produsă și, prin urmare, nu provoacă nicio poluare și economisește energie. În plus, marmura are o masă termică care ajută la izolarea naturală a casei, ceea ce economisește energie, deoarece nu va trebui să încălzești sau să răcești casa. 

2. Nu necesită fabricare 

Marmura nu necesită crearea de mașini, dar necesită ca oamenii să o recolteze, eliminând astfel nevoia de a rula mașini care emit gaze și poluează mediul. Din acest motiv, mai mulți oameni obțin locuri de muncă în recoltarea materialului și acest lucru creează oportunități de muncă în societate. 

Ocuparea forței de muncă este creată din faptul că marmura poate fi destul de grea de transportat din poziția inițială și, prin urmare, mulți oameni sunt obligați să facă treaba. Acest lucru avantajează mult mediul prin eliminarea utilizării mașinilor care altfel ar fi cauzat poluare. 

3. Poate fi reciclată 

Pentru că este o piatră naturală, poate fi reciclată cu ușurință ulterior dacă îți vei dori să schimbi pardoseala, blaturile sau alte amenajări de marmură din casă. Nu va fi nevoie să arunci materialul vechi, ci tot ce trebuie să faci este să apelezi la o companie care comercializează marmură pentru a îndepărta bucățile vechi și a le reutiliza oriunde altundeva. Această capacitate a marmurei de a putea fi reciclată o face și mai ecologică și mai eficientă pentru utilizare.  

4. Este durabilă 

Durabilitatea este un factor cheie atunci când te gândești să îți construiești casa, iar marmura îți poate fi foarte utilă în acest caz. Deoarece marmura este piatră naturală, are o calitate durabilă și atunci când îți construiești casa cu ea, este capabilă să reziste vântului, zăpezii, ploii, căldurii și chiar focului. 

De asemenea, atunci când utilizezi marmura pentru a construi structuri interioare precum blaturi, pardoseli, pereți și multe altele,  este greu pentru acestea să se ardă, să se zgârie sau chiar să se păteze. Durabilitatea face marmura ecologică, deoarece nu trebuie să înlocuiești materialul în caz de deteriorare. Marmura este suficient de puternică pentru a rezista la daune și poate fi, de asemenea, reciclată. 

5. Este accesibilă 

Accesibilitatea marmurei este excelentă pentru mediu, deoarece mulți oameni își permit să o folosească, evitând astfel alte articole fabricate care vor afecta mediul în timp ce sunt procesate. Marmura este o piatră naturală și, prin urmare, nu necesită utilizarea unei mașini pentru extracție. Acest lucru te ajută foarte mult să economisești costuri și să protejezi mediul. 

Poți avea parte de aceste 5 beneficii sustenabile ale marmurei în casa ta, accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele din județele Prahova și Alba.