Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design unic al pardoselii care se imbina perfect cu cada de marmura. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura este solutia perfecta pentru realizarea blaturilor pentru baie datorita aspectului si a rezistentei la umiditate. mai mult >>

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Blaturile de bucatarie din marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Ofera marmurei tale atentia de care are nevoie pentru a-si pastra frumusetea. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura va adauga locuintei tale mai mult stil si de asemenea ii va spori valoarea. mai mult >>

Cum lustruim marmura

Cum lustruim marmura

Blaturile de marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

 

5 motive pentru care marmura este cea mai buna investitie

Frumusețea clasică a marmurei, împreună cu rezistența sa, fac din acest material opțiunea ideală pentru amenajarea locuinței tale.

Marmura este o formă de calcar granulat sau dolomit, fiind compusă din minerale carbonate recristalizate și obținută prin metamorfoza calcarului.

Indiferent dacă ai nevoie de blaturi, pardoseli, pereți, trepte, pavaj exterior și multe altele, marmura va îndeplini cu succes atât cerințele practice, cât și pe cele estetice. În continuare vom analiza 5 motive pentru care marmura este cea mai bună investiție pentru locuința ta:

1. Are o istorie remarcabilă și este rezistentă la spargere

Încă din timpurile clasice, marmura albă, a fost folosită și apreciată în sculptură, datorită moliciunii și rezistenței sale la spargere. Cu indicele său scăzut de refracție al calcitului, lumina poate pătrunde câțiva milimetri în piatră înainte de a fi împrăștiată, rezultând aspectul “ceros” caracteristic, care dă “viață” sculpturilor din marmură ale corpului uman. Michelangelo și-a creat toate sculpturile renascentiste în marmură; a fost, de asemenea, mediul preferat pentru sculptorii și arhitecții greci și romani,

2. Crește valoarea locuinței

Marmura emană lux și clasă, astfel că placile de marmură sunt o investiție excelentă. Amenajările cu marmură vor crește valoarea casei tale și vor atrage potențialii cumpărători, dacă vei decide la un moment dat să o vinzi. Blaturile, pardoselile, pereții, treptele, pavajul exterior sau oricare alte elemente amenajate cu marmură, sunt frumoase din punct de vedere estetic și arată că ai investit în locuința ta.

3. Este complet naturală și foarte durabilă

Tendința către un mediu mai puțin procesat, mai puțin sintetic nu a fost niciodată mai puternică. Marmura este cu adevărat un produs frumos, natural, cu o reputație de durabilitate care a fost construită de-a lungul sutelor de ani. Marmura are o anumită puritate care se bucură de o popularitate ridicată de foarte mult timp.

4.Proprietățile sale de izolare pot economisi bani

Marmura este un izolator excelent. Chiar și în lumina directă a soarelui, marmura rămâne relativ rece, ceea ce scade costurile pentru aer condiționat. Iarna, marmura odată încălzită își va păstra căldura și va rămâne moale sub picioare.

5. Unicitatea fiecărei plăci de marmură

Unii proprietari aleg să își amenajeze locuința cu materiale fabricate care pot fi făcute în așa fel încât să imite marmura, crezând că vor fi mai ușor de întreținut. Deși un material fabricat poate avea o întreținere mai redusă decât marmura, nu va avea niciodată aceeași frumusețe, adâncime, modele unice și gamă de culori ca o piatra naturală, cum este marmura. În plus, atunci când amenajezi un blat sau un lavoar din marmură naturală, ai posibilitatea de a alege o placă 100% unică. Nicio altă locuință amenajată cu marmură nu va avea exact aceleași vene și caracteristici pe care le ai tu în locuința ta.

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 340 de produse din marmură, din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea locuinței tale. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și în depozitele din județele Prahova și Alba.