Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design unic al pardoselii care se imbina perfect cu cada de marmura. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura este solutia perfecta pentru realizarea blaturilor pentru baie datorita aspectului si a rezistentei la umiditate. mai mult >>

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Blaturile de bucatarie din marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Ofera marmurei tale atentia de care are nevoie pentru a-si pastra frumusetea. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura va adauga locuintei tale mai mult stil si de asemenea ii va spori valoarea. mai mult >>

Cum lustruim marmura

Cum lustruim marmura

Blaturile de marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

 

Pavarea terasei exterioare cu marmura

Materialul folosit la pavarea terasei exterioare trebuie să îndeplinească câteva calități foarte importante pentru acest tip de amenajare: rezistența ridicată la factorii externi, dar și aspectul deosebit. Astfel că cea mai bună alegere o reprezintă marmura. 

Marmura este o rocă metamorfică obținută prin metamorfoza calcarului, fiind alcătuită din minerale de carbonat recristalizate. Numele său provine de la cuvântul grecesc “marmairein” și înseamnă a străluci.

Terasa ta exterioară pavată cu marmură va emana frumusețe și aspect luxos prin intermediul texturilor sale interesante ce se ramifică pe toată suprafața. Gama de culori diversă în care este disponibilă marmura oferă versatilitate, această piatră naturală fiind ușor de integrat în orice stil de amenajare.

Este bine să ai în vedere importanța dimensiunilor placilor de marmură; cu cât sunt mai mari plăcile de marmură, cu atât va părea mai mare terasa ta exterioară. Însă dacă folosești plăci mai mici, poți crea un mozaic interesant.

Terasa exterioară va avea parte de expunere prelungită la soare, praf, ploaie și vânt, însă rezistența ridicată a marmurei nu va permite ca acest spațiu să se deterioreze în urma efectelor negative ale vremii.

Marmura este disponibilă într-o gamă variată de finisaje, însă cel fiamat este cel mai potrivit pentru pavarea terasei exterioare, deoarece suprafața devine antiderapantă.

Pentru ca terasa ta pavată cu marmură să-și păstreze aspectul intact în ciuda expunerii prelungite la factorii externi, se recomandă efectuarea unui tratament de sigilare o dată pe an.

Deși acest tip de piatră nu necesită o întreținere complicată, trebuie să faci acest lucru cu grijă pentru a te asigura că terasa ta exterioară își va păstra aspectul intact de-a lungul timpului. Îndepărtează praful în mod constant cu un mop moale și folosește pentru curățare o soluție special concepută pentru marmură.

Poți alege modelul de marmură potrivit, accesând www.stona.ro unde vei găsi peste 200 de modele disponibile. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.