Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design unic al pardoselii care se imbina perfect cu cada de marmura. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura este solutia perfecta pentru realizarea blaturilor pentru baie datorita aspectului si a rezistentei la umiditate. mai mult >>

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Blaturile de bucatarie din marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Ofera marmurei tale atentia de care are nevoie pentru a-si pastra frumusetea. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura va adauga locuintei tale mai mult stil si de asemenea ii va spori valoarea. mai mult >>

Cum lustruim marmura

Cum lustruim marmura

Blaturile de marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

 

Utilizari marmura

Marmura este o roca metamorfica care contine calcar si care s-a format in milioane de ani prin supunerea calcarului si a altor minerale la presiuni si temepraturi deosebit de ridicate. Marmura este foarte populara pentru amanajarile interioare si exterioare datorita structurii sale care dupa slefuire capata o stralucire deosebita.

Pe langa aspectul superb al marmurei, aceasta este si foarte rezistenta, asa cum putem vedea la diferite sculpturi realizate acum sute de ani.

Marmura se foloseste de cele mai multe ori in constructii, amenajari interioare si sculpturi.

Aceasta piatra naturala, datorita aspectului sau estetic, se potriveste perfect si in cladirile moderne dar si in cele antice. Se imbina perfect cu materiale precum metal si lemn si de aceea este optiunea numarul unu a multor constructori si arhitecti.

Cei mai multi producatori de marmura ofera o garamtie de peste 30 de ani pentru lucrarile din marmura tocmai datorita longevitatii acestei roci. O alta calitate a acestei roci este aceea ca se poate taia usor in orice forma, fiind des intalnita in realizarea de blaturi de baie si bucatarie, mese de diferite forme si seminee.

Cand vine vorba de scari interioare, marmura este recomandata tocmai datorita usurintei cu care se pot realiza diferite forme de trepte pentu scari normale sau pentru scari in semicerc.

Texturile si nuantele pe care se pot gasi blaturile de marmura sunt foarte diversificate din care se pot crea lucrari unice.

Cladire marmuraIn lume exista numeroase cladiri in a caror structura regasim blocuri de marmura, spre exemplu mausoleul Taj Mahal din India are numeroase incaperi in care s-a folosit marmura pentru decor iar terasa mausoleului este construita din marmura alba care pune in evidenta structura impresionanta a palatului.

Si in Grecia antica marmura era exploatata foarte intens datorita utilitatii si a frumusetii sale. Grecii foloseau marmura pentru ridicarea a numeroase mausoleumuri si sculpturi.

Eleganta si longevitatea marmurei face din aceasta materialul perfect pentru realizarea de blaturi, scari si pardoseli care confera oricarei incaperi un design sofisticat.

Pentru achizitonarea de marmura va recomandam sa luati legatura cu depozite de marmura care detin si showroom tocmai pentru a putea vedea cum va arata materialul pe care il veti detine.

Tags: