Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design unic al pardoselii care se imbina perfect cu cada de marmura. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura este solutia perfecta pentru realizarea blaturilor pentru baie datorita aspectului si a rezistentei la umiditate. mai mult >>

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Blaturile de bucatarie din marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Ofera marmurei tale atentia de care are nevoie pentru a-si pastra frumusetea. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura va adauga locuintei tale mai mult stil si de asemenea ii va spori valoarea. mai mult >>

Cum lustruim marmura

Cum lustruim marmura

Blaturile de marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

 

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Pe piata producatorilor de piatra naturala (piatra care se formeaza singura in natura) exista numeroase varietati de piatra, dintre cele mai populare enumeram granitul si marmura.

Pe langa aceste pietre naturale au fost create si pietre artificiale (create de om) precum quartul care nu sunt la fel de folosite in amenajarile interioare dar care arata superb in orice locuinta.

Fiecare dintre aceste roci au avantaje si dezavantaje si fiecare sunt recomandate pentru anumite lucrari de ameajare.

In continuare va vom oferi cateva dintre avantajele marmurei in comparatie cu granitul astfel veti putea facea alegerea cea mai buna cand va veti decide sa va schimbati decorul locuntei.

Marmura este o piatra metamorfica formata din dolomita si calcar si care in cea mai mare parte este de culoare alba (calcarul si dolomita se afla in stare pura fara alte minerale in componenta).

Marmura va fi intotdeauna cea mai eleganta varianta fie pentru locuinte fie pentru spatii mai formale. Niciodata nu se va demoda o pardoseala sau un blat de granit si va fi apreciata mereu de oricine iti va trece pragul.

Granitul este o piatra de tip vulcanic care se formeaza dupa ce magma isi face loc la suprafata si prin racire si treansforma in granit. Nuantele granitului nu sunt la fel de vii precum cele are marmurei si sunt recomandate in mare parte pentru amenajari exterioare datorita duritatii lui.

Marmura spre deosebire de granit are un cost mai mic si trebuie sa tinem cont de acest aspect daca dorim sa amenajam spatii mari. Bineinteles ca exista tipuri de marmura care sunt mai scumpe decat orice tip  de granit. Astfel de tipuri de marmura provin fie din Italia fie din Brazilia. Astfel de marmura poate fi gasita in depozitele de marmura ale marilor producatori de piatra naturala.

Blaturi marmura pentru bucatarieMarmura mai confera locuintei si o luminozitate superioara datorita prezentei in componenta sa a calcarului. Modelele de marmura vom da oricarei incaperi eleganta si unicitate deoarece nici un bloc de marmura nu se aseamana cu altul.

Marmura a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri in amenajarea celor mai importante sali ale palatelor si de asemenea a fost folosita in realizarea de numeroase monumente si sculpturi. Marmura a fost aleasa in detrimentul altor roci deoarece isi va pastra mereu frumuseatea si patina clasica.

Indiferent de piatra naturala pe care o alegi in amenajarea locuintei iti garantam ca acestea vor da oricarei incaperi un stil si o eleganta care poate fi greu egalata de alte materiale aflate pe piata.