Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design unic al pardoselii care se imbina perfect cu cada de marmura. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura este solutia perfecta pentru realizarea blaturilor pentru baie datorita aspectului si a rezistentei la umiditate. mai mult >>

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Blaturile de bucatarie din marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Ofera marmurei tale atentia de care are nevoie pentru a-si pastra frumusetea. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura va adauga locuintei tale mai mult stil si de asemenea ii va spori valoarea. mai mult >>

Cum lustruim marmura

Cum lustruim marmura

Blaturile de marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

 

Cum lustruim marmura

Marmura a fost apreciata inca din cele mai vechi timpuri datorita utilitatii si datorita frumusetei acesteia. Marmura se formeaza in mare parte din calcar care de-a lungul timpului a fost supus la temperaturi si presiuni mari.

In prezent marmura o putem gasi in orice depozit de marmura si o putem folosi pentru amenajari interioare si exterioare precum blaturi pentru baie si bucatarie, pardoseli, pereti, trepte, seminee si chiar realizarea de monumente.

curatare marmuraCa orice alt material, marmura are nevoie de o atentie speciala pentru a-si pastra pe o perioada cat mai lunga stralucirea si nuanta pe care a avuto in prima zi.

In continuare va vom prezenta un ghid de slefuire a marmurei care ii va reda aspectul si ii va pune in valoare calitatile aceste minunate pietre naturale.

– In primul rand va trebui sa curatam marmura de petele existente. Indiferent de natura petei (suc, cafea, vin, ulei) va recomandam sa inlaturati pata imediat ce ati observat-o deoarece marmura are o structura poroasa si este predispusa la muradarire.

Pentru a indeparta pata folositi fie o solutie spreciala de curatat fie folositi o laveta si apa calduta. Stergeti local si pata va disparea foarte usor.

– Dupa indepartarea petelor vizibile va trebui sa stergeti cu o laveta si apa calduta intreaga suprafata a marmurei, astfel veti indeparta toate particule de praf si de nisip (inainte de lustruire trebuie sa ne asiguram ca nu exista nisip pe marmura deoarece ar puta capata zgarieturi fine pe care nu ni le dorim).

Cu o laveta va trebui sa stergeti suprafata marmurei pentru ca aceasta safie uscata.

– Pentru lustruire puteti folosi o solutie realizata din apa si bicarbonat de sodiu (praf de copt). Aplicati solutia cu o laveta pe suparafata marmurei intr-un strat cat mai subtire, dupa care lasati sa se usuce timp de 3 ore. Dupa 3 ore curatati marmura cu o laveta umezita dupa care cu o carpa stergeti umezeala lasata in urma lavetei.

– Dupa ce ati parcurs acesti pasi puteti aplica (optional) un mastic pe suprafata marmurei care va va proteja marmura de pete si zgarieturi. Acest mastic se poate aplica odata pe an si poate fi achizitionat din orice magazin de specialitate.