Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design-uri moderne pentru bai din marmura

Design unic al pardoselii care se imbina perfect cu cada de marmura. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura este solutia perfecta pentru realizarea blaturilor pentru baie datorita aspectului si a rezistentei la umiditate. mai mult >>

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Cum sa alegi piatra naturala potrivita pentru locuinta ta

Blaturile de bucatarie din marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Intretinerea peretilor de marmura din baie

Ofera marmurei tale atentia de care are nevoie pentru a-si pastra frumusetea. mai mult >>

De ce sa alegem marmura si nu granitul

De ce sa alegem marmura si nu granitul

Marmura va adauga locuintei tale mai mult stil si de asemenea ii va spori valoarea. mai mult >>

Cum lustruim marmura

Cum lustruim marmura

Blaturile de marmura sunt foarte elegante si de asemenea foarte practice. mai mult >>

 

Glafuri exterioare de marmura 

Glafurile exterioare au rol estetic si functional în protejarea pereților, marmura fiind unul dintre cele mai potrivite materiale pentru această amenajare.

 

Marmura este o rocă metamorfică obținută prin metamorfoza calcarului, fiind alcătuită din minerale de carbonat recristalizate. Numele său provine de la cuvântul grecesc “marmairein” și înseamnă a străluci. 

Din punct de vedere estetic, glafurile exterioare de marmură înfrumusețează fațada locuinței, fiind un material luxos și elegant. Atunci când trebuie să alegi modelele potrivite de marmură pentru amenajarea glafurilor exterioare, ai la dispoziție numeroase variante de culoare și texturi. Varietatea extrem de ridicată a tipurilor de marmură, asigură integrarea pefrectă a glafurilor la estetica exterioară a locuinței. De asemenea, poți alege din 8 tipuri de finisaje: antichizat, dăltuit, lustruit, mat, periat, scapițat, scapițat+lustruit, sau scapițat+relief. Instalarea glafurilor de marmură reprezintă o modalitate excelentă de a face ca o structură existentă să arate ca o expoziție. 

Piatra naturală precum marmura absoarbe foarte puțină apă și nu este afectată de schimbările extreme de temperatură și umiditate. Cu alte cuvinte, marmura se uzează destul de încet și este, prin urmare, o alegere excelentă ca material de construcție exterior. Glafurile exterioare de marmură sunt atât de rezistente și durabile, încât cel mai probabil vor supraviețui restului casei pe care au fost amplasate inițial.  

Un tratament de sigilare aplicat în mod regulat, va proteja glafurile exterioare de marmură de orice posibile daune ce ar putea apărea de-a lungul timpul. Se recomandă reaplicarea tratamentului la un interval de 12 luni. 

Aceste glafuri se vor curăța cu ușurință, cu o soluție potrivită pentru aceste suprafețe. Poți opta pentru a compune acasă o astfel de soluție, folosind apă caldă și săpun lichid, sau poți cumpăra una special concepută pentru marmură. 

Alege din peste 200 de modele de marmură, accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele din județele Prahova și Alba. Putem să îți realizăm glafurile exterioare la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.